Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

PON: Corren slog vakt om synnerligen skyddsvärda värden

Publicerad: 23 april 2009, 05:59

- Vi ska stämma skiten ur Corren om ni skriver om oss, sade en namngiven styrelsesuppleant i ett namngivet lokalt restaurangbolag i telefon till Correns reporter. Samtalet lades ut på corren.se.


Ämnen i artikeln:

POPONCorren

– Vi ska stämma skiten ur Corren om ni skriver om oss, sade en namngiven styrelsesuppleant i ett namngivet lokalt restaurangbolag i telefon till Correns reporter.

Samtalet lades ut på corren.se.Hotade styrelsesuppleanten tidningen och reportern under samtalet eller talade han bara i affekt och var ohyfsad?

PO har hävdat det sistnämnda och kritiserat publiceringen in extenso på nätet.  Opinionsnämnden däremot sällade sig vid sitt senaste sammanträde till dem som anser att publiceringen var rätt.

Nämnden anser ”att de värden som tidningen här sökt slå vakt om är synnerligen skyddsvärda”.  Samtidigt ger nämnden PO rätt i att publiceringen  medförde publicitetsskada för den  man som reportern haft samtal med.

Nämnden hänvisar såväl till de etiska reglernas skrivning om pressens största möjliga frihet inom lagens ramar för att tjäna som nyhetsförmedlare och granskare av samhällslivet som till tryckfrihetsförordningens portalparagraf där det står att syftet med tryckfriheten är att säkerställa ”ett fritt meningsutbyte och en allsidig  upplysning”.  Centralt är att inte på grund av hot väja för att publicera och ”också att klargöra för allmänheten att så inte sker”, resonerar nämnden i sitt utlåtande .

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

POPONCorren

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev