Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Politiker i Sametinget nobbar journalister

Publicerad: 16 februari 2017, 12:20

Två politiker i Sametinget vägrar delta i intervjuer efter Sameradions och SVT Sápmis granskning av Sametingets ekonomi.


Lars-Jonas Johansson, Landspartiet svenska samer, och Håkan Jonsson, Jakt och fiskesamerna, kommer inte medverka i bandade intervjuer och hotar dessutom med att inte längre finnas tillgängliga för Sameradion, skriver Sameradion.

Sameradion och SVT Sápmi har granskat Sametingets ekonomi och representationskostnader.

“Det som har hänt de här senaste veckorna med de inslag som har varit så har man utlämnat vissa såna här jätteviktiga saker som skulle fått en helt annan vinkling på reportaget. Men bara för att man ska få ett scoop har man vinklat det på ett sätt och bara tagit upp vissa saker”, säger Håkan Jonsson till Sameradion.

Enligt honom finns andra kanaler att gå ut med information i. Lars-Jonas Johansson är också kritisk mot Sameradion och skriver på deras hemsida att han inte litar på radions objektivitet.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.