söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Politiken lägger ner svenska gratistidningar

Publicerad: 30 januari 2017, 11:12

Den danska gratistidningskoncernen Lokalavisen, som ägs av JP/Politiken, lägger ner flera av sina svenska gratistidningar.


Lokalavisen A/S som ägs av JP/Politiken lägger ner sina gratistidningar i Blekinge, Halmstad, Växjö, Ljungby och Markaryd. Försöken att hitta nya ägare till tidningarna har misslyckats.

– Vi har kämpat en längre tid med lönsamheten men inte lyckats nå dit vi vill och då har det här beslutet fattats, det är med vemod vi lägger ner, säger Christopher Book, Lokaltidningens kommersiella direktör till Smålandsposten.

Gratistidningen i Blekinge, Commersen, grundades 1985. På söndag kommer sista numret ut. Tidningen hade som mest 13 anställda och utgåvor i alla Blekinges kommuner. Men när Lokalavisen tog över 2010 ändrades konceptet från att lyfta fram positiva händelser till att bli en mer nyhetsinriktad tidning.

– Generellt kan jag säga att det inte är bra att blanda ihop dagstidning och gratistidning. Det går inte att göra en nyhetstidning av en veckotidning, säger den tidigare ägaren Peter Enckell till Sydöstran.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev