Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Polisens påstående om journalister var grundlösa

Publicerad: 22 juni 2015, 04:42

Polisens uttalande om att de tvingats "polisiärt hantera" journalister hos anhöriga till Lisa Holm saknade grund.


På polisens presskonferens förra lördagen sade polisområdeschefen Helena Trolläng: ”Jag kan konstatera att vi under morgonen har tvingats polisiärt hantera journalister som har tagit sig in på Lisas anhörigas tomt i syfte att få höra eller komma åt och prata med Lisas familj”, vilket många tolkade som att polisen tvingats hantera journalister inne på en fastighet.

GT-reportern Daniel Olsson har i veckan försökt reda ut vad som hänt och Thomas Mattsson beskriver i sin blogg de faktiska omständigheterna:

”Polisen fick på lördagsförmiddagen ett telefonsamtal om något som senare beskrivs som en en man med en kamera runt halsen. Men trots att det här bara nämns en person, så skriver vakthavande befäl på länskommunikationscentralen in följande i en händelserapport: HAR SAMLATS MYCKET JOURNALISTER VID DE ANHÖRIGAS ADRESS. En radiobil skickas till platsen, den är framme klockan 09.44:11 men där finns inga journalister. Ingen person att identifiera, ingen redaktion att kontakta. Ingen att avvisa, ingen polisanmälan att upprätta. Polispatrullen stannar ändå kvar ett tag, men inget mer sker. Det finns inga journalister där.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev