Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Polisen kritisk till hantering av Ola Lindholms drogtest

Publicerad: 25 augusti 2011, 05:07

Det var fel att lämna ett svar med oriktigt sakinnehåll. Det anser polisen självkritiskt i ett yttrande till JO om hanteringen av programledaren Ola Lindholms drogtest.


Ämnen i artikeln:

Ola Lindholm

En kvällstidning frågade den 5 maj den informationsansvarige på Västerorts polisdistrikt om svaren på Ola Lindholms drogtest kommit. Svaret blev nekande.

Men svaren hade polisen fått redan dagen innan.

Kvällstidningsreportern anmälde senare hanteringen till JO där han menade att polisen medvetet lämnat falsk information till massmedia och att det därför bör vidtas någon form av åtgärd.

Den informationsansvarige kände dock inte till att svaren kommit. Dessutom lämnas inga svar ut till allmänheten innan misstänkta personer fått veta resultaten.

Polismyndigheten i sitt yttrande till JO att den som varit informationsansvarig skött sin uppgift på ett korrekt och professionellt sätt. Men. Det finns ändå anledning att ha en utbildning när det gäller sekretess och mediekontakter för att undvika en liknande situation i framtiden.

Ämnen i artikeln:

Ola Lindholm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News