Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

PockettidningenR blev årets kulturtidskrift

Publicerad: 1 oktober 2007, 04:44

PockettidningenR har utsetts till Årets kulturtidskrift 2007. Chefredaktör Kurt Nurmi tog emot prissumman på 40 000 kronor vid kulturtidskriftsfesten på Världskulturmuseet i Göteborg i helgen. (Uppdaterad)


Juryns motivering lyder: ”I ett medieklimat där det alltmer handlar om att berätta vad som är rätt, hjälper PockettidningenR läsaren att bilda en egen uppfattning. Med rakt tilltal och fingertoppskänsla för brännande frågor i tiden förmedlar PockettidningenR fakta och fördjupning. Pockettidningen R erbjuder klassisk, gedigen journalistik, i behändigt, attraktivt format.«
Priset, som är instiftat av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter, delades i år ut för tolfte gången och sponsrades av Natur & Kultur, Aftonbladet och Nätverkstan Ekonomitjänst.

Pris till nummer.se
Nummer.se prisades vid  samma tillfälle som Årets Nättidskrift. Juryns motivering: ”Tidskriften får priset för att redaktionen på ett förträffligt sätt bryter den fjärde väggen ut motåskådarna, som i detta fall är läsarna. Nummer.se för en dialog med snabba replikskiften via väloljade, tekniska finesser och öppnar för interaktivitet utan överspel. Dekoren och scenmästaren dominerar inte; de välskrivna texterna får tala för sig själva. Liksom på Shakespeares tid svarar scentidningen på tillrop både från parkett och tredje raden och levererar ständigt aktuella artiklar utan att för den skull någonsin teatraliskt experimentell.”

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev