Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

PK Södra gör seminarieserie till minne av Kim Wall

Publicerad: 31 maj 2018, 07:57

Under en treårsperiod kommer PK Södra att arrangera den årliga seminarieserien ”Kim Wall Memorial Seminar” till minne av den mördade frilansjournalisten Kim Wall och hennes gärning.


Ämnen i artikeln:

Kvällsposten

Evenemanget ”Kim Wall Memorial Seminar” kommer att hållas i Malmö och arrangeras av PK Södra i samarbete med Kim Walls minnesfond och med stöd av Expressens sydsvenska edition Kvällsposten, HD-Sydsvenskan och Trelleborgs Allehanda.

Totalt kommer det att arrangeras tre seminarier under tre år till minne av frilansjournalisten Kim Wall och hennes gärning. Med seminariet vill man tillgängliggöra det journalistiska arbete som den unga kvinnliga journalist som tilldelats Kim Wall Memorial Fund-stipendiet producerar efter avslutad reportageresa.

”Vinnaren bjuds därefter till Sverige för en föreläsning om sitt arbete, sin process och om slutmaterialet. Beroende på vinnarna kan det alltså bli tal om föreläsningar om färdiga tidningsartiklar, radiodokumentärer, filmer, böcker, fotografi, VR eller någon form av blandning. Samtidigt kommer föreläsningarna inte främst handla om slutprodukten utan om just den journalistiska process som lett fram till ett slutresultat”, står på Publicistklubbens hemsida.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kvällsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.