fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

PJ Anders Linder tillbakavisar att han går i statsministerns ledband

Publicerad: 14 juni 2010, 10:59

Svenskans ledarsida bedriver kampanj mot Miljöpartiet. Huvudsyftet är att påverka journalister skriver Aftonbladet. Dessutom antyds det att det sker på uppmaning från regeringskansliet.
Vi tar inga order därifrån, säger PJ Anders Linder.

Ämnen i artikeln:

Miljöpartiet

Enligt en bok av frilansjournalisten Tonchi Percan har PJ Anders Linder, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet, sagt till sina medarbetare att angripa Miljöpartiet och dess språkrör Maria Wetterstrand. Det stora syftet med kampanjen ska enligt artikeln vara att få andra journalister att granska henne och partiet.

I artikeln antyds det också att det sker sedan statsminister Fredrik Reinfeldt beklagat sig över mediernas gullande med Maria Wetterstrand.

Tonchi Percan skiver bland annat att Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmunsson hävdat att:

”Vi angriper inte Maria Wetterstrand i första hand för att påverka våra läsare. Vi vet självklart att våra artiklar läses av andra journalister. Poängen är att Maria Wetterstrand har kultstatus hos journalister. Journalister gillar Maria.

Vad vi vill är att andra journalister ska börja granska henne och Miljöpartiet. Därför attackerar vi henne.”

Någon kampanj mot Miljöpartiet bedrivs inte på Svenska Dagbladets ledarsida. Det hävdar tidningens politiska chefredaktör PJ Anders Linder.

   Men det är klart att vi skriver kritiska artiklar om dem. Precis som vi gör om Socialdemokraterna och Vänstern. Samt för övrigt också regeringen.

Och att man skulle ta order från regeringskansliet förekommer inte understryker han.

Men ni har kontakt?

Klart vi har kontakt med dem. Klart att vi har våra källor där. Det skulle vara konstigt annars. Men vi tar inga order därifrån.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev