Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Piteå-Tidningen förnekar NSD-köp med Norra Västerbotten

Publicerad: 21 februari 2007, 18:06

Enligt uppgifter till tidningen Resumé ska Piteå-Tidningen tillsammans med Norra Västerbotten vara på väg att köpa Orklas 49 procent i NSD. Men det förnekar såväl PTs tidningschef Matti Lilja som styrelseordförande Lars Granberg.


Enligt uppgifter till tidningen Resumé ska Piteå-Tidningen tillsammans med Norra Västerbotten vara på väg att köpa Orklas 49 procent i NSD. Men det förnekar såväl PTs tidningschef Matti Lilja som styrelseordförande Lars Granberg.NSD ägs till 31 procent av lokala socialdemokratin genom Valrossen AB, till 20 procent av Piteå-Tidningen och 49 procent av norska Orkla, som sålt resten av sin tidningsverksamhet till brittiska Mecom. Ägarna i NSD har hembud vilket innebär att när någon vill sälja, så ska aktierna erbjudas de andra ägarna.  Till Resumé har källor uppgett att PT och Norra Västerbotten skulle vara på väg att köpa Orklas 49 procent. Det säger PTs tidningschef Matti Lilja är helt fel. – Det är inte aktuellt. Om inte min styrelse gått bakom ryggen på mig.  Styrelseordförande i PT Lars Granberg säger samma sak. – Det är en anka, det stämmer inte. Enligt honom är det tveksamt om ett sådant upplägg skulle vara möjligt. – Om Orkla finner en köpare måste de  erbjuda oss att köpa. Och ni har inte erbjudits köp? – Nej. Norra Västerbotten och Piteå-Tidningen har ett gemensamt bolag, Nyheter i Norr, med bevakning av Arjeplog och Arvidsjaur för båda tidningarna som verksamhet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.