tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Pia Rehnquist: Förbudet gäller all journalistisk verksamhet

Publicerad: 13 oktober 2014, 06:41

Det är inte bara tidningsfotografer som måste ha tillstånd för att utföra sitt jobb i Region Skånes lokaler. Det gäller även skrivande journalister.


Det framkom i en diskussion vi hade i förra veckan, säger Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist.

Regelverket begränsar kraftigt mediernas möjligheter att granska hur vården sköter sitt uppdrag menar Pia Rehnquist. Hon och ett antal andra berörda mediechefer träffade ledningen för Region Skåne för att förklara hur inskränkningarna krockar med mediernas uppdrag. De nådde inte fram på alla punkter men hon är ändå optimist.

Mötet i sig var ingen framgång. Men det finns andra människor i organisationen som kanske har större förståelse.

Till exempel kan tjänstemännen ha en uppfattning och politikerna en annan om hur regelverket ska tolkas menar hon och hänvisar till en debattartikel som publicerades i Sydsvenskan i helgen. Där värnar representanter för samtliga sju partier som i Region Skåne om behovet att politiker utmanas, kritiseras och utvärderas av personer som är insatta i de regionala förhållandena utifrån att Expressen beslutat att dra in på det lokala ledar- och opinionsmaterialet.

Pia Rehnquist är inte säker på om sjukhusledningen verkligen kommer att kräva tillstånd även för skrivande journalister som vill besöka sjukhusen.

Men som reglerna är utformade så kan de göra det.

Pia Rehnquist skriver själv om Region Skånes beslut här:

Region Skåne om fotoförbudet: fotoforbud_skl.pdf

Mediechefer protesterar mot Rastad igen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev