Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Petra Bjernulf ny vd för Dalarnas Tidningar

Publicerad: 9 september 2010, 13:33

Petra Bjernulf efterträder Pär Fagerström som vd för Dalarnas Tidningar. Vd-rollen förändras när Pär Fagerström slutar. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Styrelseordförande Jan Cahling kommer att föreslå Petra Bjernulf som ny vd på styrelsemötet 28 september.

Petra Bjernulf är idag privatmarknadschef på Dalarnas Tidninga, och har arbetat med flera koncernprojekt, senast som projektledare för ett koncerngemensamt kundcenter i Falun.

Hon började jobba på tidningen 2001. Hon har en bakgrund på Sifo Research & Consulting där hon jobbade med analys av konsumentmarknader för olika kunders räkning, i San Francisco och sedan i Sverige.

Pär Fagerström är i dag vd i både Dalarnas Tidningar och Gävletidningar. När han avgår ersätts han av två personer, Tomas Grönberg som blir vd för Gävletidningar och Petra Bjernulf som blir vd för Dalarnas Tidningar.

Anledningen till att det blir en vd per företag är att synergierna mellan Gävle och Dalarna nu framför allt är synergier för hela koncernen. De samarbeten som finns på plats (fastigheter, kundtidningsförsäljning, gemensam marknadsbyrå) kommer att fortsätta, men kräver inte längre gemensam vd, enligt Pär Fagerström. Därför kommer vd-rollen framför allt att handla om redaktion och lokal försäljning.

”Jag applåderar den här lösningen! Petra har sinne både för långsiktigt strategiska frågor och de dagliga praktiska. Hon har under de gångna snart tio åren lett arbetet med vår varumärkesutveckling, positioneringen av Pralin, skapandet av ett modernt Kundcenter mm och det borgar för framgång nu, när hon går in i ett ännu bredare ansvar.”, skriver Pär Fagerström i ett brev till personalen.

Ewa Wirén ansvarig utgivare på DT

Grönberg ny vd för Gävletidningar

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev