Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Peter Örn tillbakavisar kritiken mot Sveriges Radio

Publicerad: 3 oktober 2006, 06:29

Kritiken mot förändringarna av Sveriges Radio har varit hård, både internt och från utomstående. Sveriges Radios vd Peter Örn tillbakavisar kritiken och försvarar den nya inriktningen och den nya tablån.


Efter två inlägg kritiska inlägg på DN Debatt förra veckan har Sveriges Radios vd Peter Örn nu valt att bemöta kritiken i samma forum. ”På grund av internt presenterade programbeställningar och preliminära tablåer för 2007, där några enskilda programrubriker som i dag sänds i P1 inte finns kvar, dras långtgående slutsatser om en försämring av Sveriges Radios programutbud, förytligande av journalistiken, en ensidig fokusering på en yngre publik och jakt på lyssnarsiffror i stället för att utveckla kvalitet, folkbildning och Sveriges Radios demokratiska uppdrag. Jag vill bestämt tillbakavisa den bild och de farhågor som formuleras.”, skriver han.

Längre ner i debattinlägget skriver han att det trots allt krävs vissa förändringar ”.. vi ser att viktiga grupper i samhället i växande utsträckning vänder radion ryggen: invandrare, kvinnor, unga. Och vi tycker att vi är alltför avvisande gentemot programmakare som inte är anställda i SR. Mitt uppdrag från styrelsen är att förändra företaget så att det kan förbli en angelägenhet för hela Sverige och ett forum för nya radioröster.”

Läs debattinlägget på DN Debatt
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.