Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Peter Holmlund ska få Metro att växa på nätet

Publicerad: 14 december 2009, 11:26

Peter Holmlund lämnar MSN för att återvända till Metro-sfären. Han blir ansvarig för den globala online-verksamheten, som flyttas från London till Stockholm. Ett mål är att införa en gemensam portal i flera länder.


Ämnen i artikeln:

MSNMetro

När bytte du senast jobb, och var kom du då ifrån?

– Senast var i december 2006, då jag tog över som chef för MSN.se och kom ifrån Metro International där jag var global chefredaktör för nättidningarna.

Vad går ditt nya jobb ut på?

– Jag är Managing Director för onlinedivisionen på Metro International och ska bygga lönsamhet på både kort och lång sikt.

Vad talar för att en gemensam portal är rätt väg att gå?

– Framför allt är det kostnadseffektivt att centralisera själva plattformen, men det har även betydelse ur varumärkesperspektiv, liksom för multinationell annonsförsäljning och lansering av kommersiella tjänster.

Hur många medarbetare ska du rekrytera?

– Cirka tio, inklusive säljdirektör, chefredaktör och teknikchef som alla kommer att operera globalt.

Vad tar du med dig från tidigare jobb du haft?

– Tempo och lagkänsla från Aftonbladet Nya Medier, entreprenörsanda och lönsamhetsfokus från Metro samt affärsmannaskap och organisationskunnande från Microsoft.

Hur ofta ska man byta jobb ­ och varför?

– Det skiljer sig förstås från person till person. I mitt fall är det dags när de flesta större målen har uppnåtts och verksamheten mer går över mot finjusteringar. Det brukar ta 2-4 år, beroende på hur stor uppgiften är.

Bjuda upp eller bli uppbjuden, vilket fungerar bäst?

– Båda fungerar om man är rätt person och känner stor entusiasm för uppgiften.

Ett jobb du skulle vilja göra?

– Få Metro att bli lika stort och intäktsbringande på nätet som i print.

Ditt roligaste uppdrag hittills?

– Ärligt talat har alla mina tidigare uppdrag varit väldigt kul. Jag har haft förmånen att befinna mig i situationer där jag fått arbeta med framtidslösningar tillsammans med drivna och begåvade människor både på Aftonbladet, Metro och MSN.

Arbetskamraten du skulle vilja jobba med igen?

– Som sagt, jag har fått arbeta med fantastiska människor genom åren. Kunde jag skulle jag alltid flytta med dem varje gång jag byter jobb.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

MSNMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.