Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Peter Hjörne om påhoppet i GP

Publicerad: 23 april 2014, 04:51

Matchen är långt ifrån över. Slutsatsen att de högflygande planerna inte höll stämmer inte. Det skriver GP:s ägare Peter Hjörne efter ett inlägg från tidningens kulturchef i fredags.


Ämnen i artikeln:

Peter HjörneStampen

GP:s kulturchef Gabriel Nyström menade i fredagens GP att Stampen ägnat sig åt att köpa dyrt samt göra stora aktieutdelningar från bolag som gjort små, eller inga vinster alls.

Allt detta parallellt med verksamheter som oavbrutet rationaliserat och kapat kostnader över hela linjen.

Stampens ägare, Peter Hjörne, kallar det för ett matchreferat i halvtid. Även om bolaget nu måste sälja av delar av verksamheten för att klara ekonomi håller fortfarande grundstrategin menar han.

Mediebranschen måste fortsätta konsolideringen, det vill säga samarbete i större strukturer för att sprida utvecklings- och omställningskostnaderna och tryckeriinvesteringarna på fler för att värna den idéburna svenska lokalpressen. Det är ett både-och resonemang, som bygger på att medieföretag måste drivas som andra företag i den industriella delen för att bära den lokala kvalitetsjournalistiken

Ämnen i artikeln:

Peter HjörneStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.