söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Per T Ohlsson blir hedersdoktor

Publicerad: 10 januari 2017, 13:06

Sydsvenskans Per T Ohlsson har utsetts till hedersdoktor av Humanistiska fakulteten vid Lunds universitet.

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Per T Ohlsson tilldelas utmärkelsen för att han ”genomgående i sina böcker och tidningskrönikor visat att han besitter stora historiska kunskaper, särskilt om 1900-talets svenska och internationella politiska historia.”

Såhär skriver Lunds universitet i ett pressmeddelande:

”I krönikorna problematiseras nutidens politiska frågor och konflikter kontinuerligt genom att relateras till historiska sammanhang. I en tid då medier visar allt mindre intresse för humanistisk forskning, och spaltutrymmen krymper, gör Ohlsson en enastående insats för humaniora i allmänhet och ämnet historia i synnerhet. I sina krönikor uppmärksammar och kommenterar han avhandlingar och nya böcker som annars inte blir synliga i mediebruset.”

Per T Ohlsson säger till den egna tidningen att han är hedrad och tacksam:

”För en gammal lundensare och före detta Lundagårdsredaktör är detta något av det finaste man kan tänka sig. Det här slår allt i att vara professionellt hedrande. Jag hoppas också att en sådan utmärkelse kopplas även till Sydsvenskan som tidning. Det går inte att föreställa sig en sådan här hedersbetygelse utan att ta med vad Sydsvenskan har betytt för mig, med all stimulans från kollegor och alla möjligheter jag har fått här.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev