Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Per Lindström får BLF:s stipendium

Publicerad: 7 mars 2016, 07:31

Fotografen och journalisten Per Lindström tilldelas BLF:s stipendie I bildens tjänst.


Bildleverantörernas förenings styrelses motivering löd: ”Ett långt yrkesliv som spänner över hela spektrat inom bild – från fotograf, via bildchef till forskande professor – drivs av att ta till vara och lära oss om pressfotografins historia och bildens betydelse inom svensk press. För att ge pressfotografen möjlighet att klicka rätt i det hastigt förändrade medielandskapet. Med otaliga artiklar och böcker har han hela tiden verkat i bildens tjänst.”

Per Lindström har bland annat varit verksam på Nya Lidköpings-Tidningen, Expressen, tidningen Lundagård och Aktuell fotografi. I över ett decennium arbetade han som bildchef på Sydsvenskan och sedan 2008 har Per Lindström forskat om svensk bildjournalistiks historia.

Stipendiet är 15 000 kronor och utdelningen skedde i anslutning till 2016 års upplaga av Årets Bild, vilken Medievärlden har rapporterat om här.

Förra året gick stipendiet till fotografen Ylwa Yngvesson

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.