tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

OTV tar över Kungsbacka-Nytt

Publicerad: 25 augusti 2010, 13:47

Ortstidningar i Väst tar över utgivningen av konkurrenten Kungsbacka-Nytt.
Det varit en helt ohållbar situation, säger Roger Boström, vd på Ortstidningar i Väst.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


I Kungsbacka har konkurrensen varit hård mellan Norra Halland, Kungsbacka-Posten och gratistidningarna Kungsbacka-Nytt och Extra Kungsbacka.

Det har varit en helt ohållbar situation utifrån ett kommersiellt perspektiv, annonspriserna har bara sjunkit. Men det har varit bra för dem som vill läsa mycket.

Ortstidningar i Väst köper nu upp konkurrenten Kungsbacka-Nytt och lägger ner den egna gratistidningen Extra Kungsbacka.

Det blir samma redaktionella profil och samma medarbetare som gjort Extra som nu ska göra Kungsbacka-Nytt, säger Roger Boström.

De två journalister som gjort Kungsbacka-Nytt sägs upp, och tidningens grundare Anders Forsström och Anders Rundbäck kommer via ett eget bolag att sälja annonser för OTV:s titlar i Kungsbacka enligt ett kontrakt som sträcker sig fem år framåt i tiden.

På det sättet kommer det bara att finnas en gratistidning från och med nästa vecka. Det blir en mer normaliserad situation.

Blir det sämre för läsarna nu?

Ur ett principiellt perspektiv är det bra om det finns många tidningar lokalt, men det har också varit svårt för läsarna att orientera sig, och veta var de olika debatterna förs.

Roger Boström vill inte kommentera vad Ortstidnignar i Väst betalade för Kungsbacka-Nytt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev