Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Organisationsförändringar på Skånemedia – vd:n lämnar

Publicerad: 12 juni 2017, 10:26

Skånemedias vd Johan Larsson lämnar när Gota Media gör om strukturen i Skåne för att vända förlustresultatet. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Kristianstadsbladet

Skånemedia har gått med förlust 2011-2016. Det har gjort att ägarna, Gota Media och Stiftelsen Kristianstadspress, behövt skjuta till 40 miljoner svenska kronor i nytt kapital de senaste åren.

Nu vill Gota Media hitta en annan struktur för att vända förlustresultatet.

– Vi vidtar en del åtgärder för att vända en negativ resultatutveckling som vi haft i Skånemedia. Vi behöver helt enkelt förbättra resultatet, säger Bennie Ohlsson, styrelseordförande i Gota Media och Skånemedia, till Medievärlden.

Förslagen till lednings- och organisationsförändringarna för Kristianstadsbladet (Kb), Ystads Allehanda (YA) och Trelleborgs Allehanda (TA) presenterades för personalen i Skånemedia i dag.

Kb, YA och TA har fram till i dag varit ett av fem marknadsområden inom Gota Media. Men nu ska marknadsområde Skåne organiseras om. Förändringsförslaget innebär att Kb bildar ett nytt marknadsområde tillsammans med BLT och Sydöstran under Marie Erlandssons ledning – med Jörgen Svensson som chefredaktör och Magnus Isaksson som annonschef på Kb. Samtidigt samordnas YA och TA i ett annat marknadsområde med Håkan Johansson som chef. Bägge tidningarna behåller sina chefredaktörer, Lars Mohlin respektive Martin Falkenby. Lämnar gör dock Skånemedias nuvarande vd Johan Larsson samt försäljningsdirektör Gösta Liedberg. Enligt förslaget blir Gota Medias koncernchef Boine Gepertz ny vd.

Kommer det här att göra att ni vänder de senaste årens förlustresultat?

– Man vet ju aldrig resultatet förrän i efterhand. Men genom att vidta de här åtgärderna och dela upp Skånemedia i två nya marknadsområden samt förändra i ledningen så hoppas vi att det ska ge ett resultat som gör att vi går i rätt riktning, säger Bennie Ohlsson.

Hur ser du på att Johan Larsson lämnar i samband med förändringarna?

– När man har den rollen händer det ibland att ägarna till ett företag säger att man vill göra en kursändring och då kan ett vd-byte bli aktuellt. Det är inte ovanligt i ett sådant här sammanhang.

I morgon hålls ett extrainsatt styrelsemöte där förslagen formellt ska behandlas. Därefter inleds MBL-förhandlingar.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kristianstadsbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.