onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Organisationer bildar nätverk för Gui Minhai

Publicerad: 13 oktober 2016, 04:59

På måndag är det ett år sedan den svenske förläggaren Gui Minhai frihetsberövades. Nu bildar flera svenska och internationella organisationer ett stödnätverk runt hans dotter Angela Gui.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Amnesty International Svenska sektionen, Civil Rights Defenders, Human Rights Watch, Freedom to Publish Committee vid International Publishers’ Association Svenska Förläggarföreningen och Svenska PEN har alla anslutit sig till nätverket.

”Jag är student och behöver all hjälp jag kan få. Jag är glad och tacksam över att det här nätverket har bildats. Vi kommer framför allt att utbyta information och idéer om vad som kan göras för att få min pappa fri”, säger Angela Gui.

Samtidigt lanserar Angela Gui en ny hemsida med information om Gui Minhai och hans situation. Via sajten är det också möjligt att skänka pengar.

Gui Minhai försvann från sitt semesterboende i Thailand den 17 oktober 2016. Han och fyra andra bokhandlare bosatta i Hongkong fängslades i Kina. Av dem är Gui Minhai den enda som fortfarande sitter fängslad.

Läs mer om Gui Minhai här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev