tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

ÖP startar två gratistidningar

Publicerad: 12 september 2008, 04:52

Stan idag och Tidningen Strömsund heter två gratistidningar som Östersunds-Posten börjar ge ut med start i slutet av september. (Uppdaterad)


– Vi tror inte att det kommer att dröja särskilt länge förrän tidningarna går runt, säger ÖP:s chefredaktör Hans Lindeberg.

Beslutet togs av Östersundstidningars styrelse i dag.

Stan idag ska bli en systertidning till Åre idag, som funnits i tio år. Den ska komma ut två gånger i månaden, delas ut till hushållen i Östersund och Storsjöbygden och kommer också att finnas i tidningsställ.

– Det blir en riktigt lokal tidning med fokus på vad som är på gång i Östersund med omnejd, säger Hans Lindeberg.

Tidningen ska göras av fyra medarbetare på ÖP:s redaktion, som delar på två och en halv tjänst. Redaktör blir Susanne Kvarnlöf.

Premiärnumret kommer den 25 september. Samma dag kommer också första numret av Tidningen Strömsund. Även den görs av de fyra personerna i den nya bilagegruppen med Jens Larsson som redaktör. En del material i Tidningen Strömsund kommer också att produceras av journalister på Länstidningen.

Tidningen Strömsund kommer att gå som bilaga i ÖP och LT en gång i månaden. Den kommer också att delas ut som gratistidning i Strömsunds kommun.

– Annonsörerna i Strömsund har visat stort intresse, både för att fortsätta annonsera i ÖP och LT och för den nya tidningen, säger Hans Lindeberg.

Det finns också en lucka att fylla på marknaden eftersom Lokaltidningen Strömsund nyligen gick i konkurs.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev