Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Omni utsedd till bästa nyhetstjänst för mobilen

Publicerad: 9 april 2014, 04:43

Guardian utsågs till bästa nyhetssajt, BBC vann online-tv, och svenska Omni vann mobilklassen i Wan-Ifras European Digital Media Awards.


Ämnen i artikeln:

Omni

Omni vann i kategorin ”Best Mobile Service”. Inga andra svenska medieföretag prisades, men norska VG (också ägd av Schibsted) tog hem två priser: ”Best Outstanding New Project” och ”Best Reader Engagement” och norska Dagbladet (Aller) vann i kategorin ”Best Data Visualization Project”

”Det känns magiskt. Det är ett fantastiskt erkännande till alla i vårt underbara team på Omni. Det är också ett bevis på hur framtidens nyhetstjänster måste utvecklas: tillsammans med läsarna och med IT, redaktion och sälj som arbetar hand-i-hand”, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och grundare av Omni, i ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan utsågs Omni också till den bäst designade nyhetsappen i Skandinavien i Society för Newsdesign Scandinavia. I höstas vann appen i kategorin Årets Innovation i Årets Dagstidning med motiveringen ”Omni lägger sig som en guidande matris över nyhetsflödet med användaren i centrum. Du får det innehåll du väljer. I din älskade mobil. Utvalt. Snyggt. Enkelt. Genialt”

Alla vinnare i European Digital Media Awards finns här.

Därför är Omni en spännande start

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Omni

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.