Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Omkring 30 tjänster försvinner från EK-koncernen

Publicerad: 15 november 2016, 14:21

20 miljoner kronor. Så mycket ska EK-koncernen spara nästa år. Och för att klara det måste 25-30 tjänster bort. UPPDATERAD


Hela koncernen, där det i dag är strax under 300 anställda, omfattas av sparpaketet. Mellan 25-30 tjänster ska bort, en del av dem är vakanser. Det är ännu inte klart vilka områden och/eller vilka orter som drabbas. Medarbetarna informerades om neddragningarna under tisdagen. Nu inleds förhandlingar för att ta fram en plan för 2017.

– Annonsintäkterna har inte utvecklat sig som vi hade hoppats. Den digitala ökningen har inte riktigt kommit och för print ser det också tufft ut. Vi är lönsamma 2016, men det här gör vi för att vara lönsamma 2017, säger Jimmie Näslund, vd på EK-koncernen och Sörmlands Media, och fortsätter:

– Nu går vi in i ett nytt verksamhetsår och då måste vi kolla på vilka ingångsvärden vi har och de prognoser som finns för landsortspressen.

Hur ser du på framtiden för EK-koncernen?

– Framtiden är ljus ändå tycker jag. Vi har fortfarande väldigt bra räckvidd både i print och digitalt. Vårt printtapp de senaste åren har varit aningen mindre än för branschen i stort. Dessutom har vi precis inlett arbetet med en ny paid content-strategi. Och där kan vi se att det finns vissa nya intäkter att hämta.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.