Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Olov Carlsson: ”Jättetråkigt besked

Publicerad: 9 april 2014, 09:10

Att TV4 lägger ner sina lokala sändningar är jättetråkigt. Alla röster som tystnar slår mot det lokala samtalet. Det säger Olov Carlsson, chef för SVT:s nyhetsdivision.


Ämnen i artikeln:

SVT

TV4 ska lägga ner sina lokala nyhetssändningar och bevaka hela landet med en riksredaktion. Hur det kommer att gå vill inte Olov Carlsson spekulera i.

Men det är klart att det kommer att påverka att 140 tjänster försvinner. Men jag tror säkert att de som är kvar kommer att göra bra 19- och 22-sändningar.

Tror du beslutet kommer att påverka era tittarsiffror?

Jag har inte gjort några sådana kalkyler. Först och främst handlar det här om att den lokala journalistiken drabbas. Vilket jag tycker är jättetråkigt.

Hur många av de som nu blir arbetslösa kan få jobb på SVT?

Vi har ett antal lediga tjänster ute nu. Men även om vi kanske kan anställa några av dem kan det inte på långa vägar bli tal om alla 140.

Olov Carlsson anser också att dagens besked från TV4 tydliggör public service ansvar för den lokala journalistiken och det lokal samtalet.

Vi går åt andra hållet och växlar upp den journalistiska kompetensen hos våra medarbetare samt vår lokala närvaro på många orter med vår nya organisation.

Det är ett väldigt ledsamt besked. Både för den journalistiska mångfalden och för alla de medarbetare som drabbas. Dessutom mår SVT bra av en ständig konkurrens med TV4! Nu blir vi det enda nationella tv-bolaget i Sverige med lokal och regional journalistik mot en lokal publik. Då blir det än mer avgörande att vi lyckas spegla hela Sverige på allra bästa sätt. Det är ett arbete som vi just nu är mitt uppe i. Jag konstaterar att SVT från och med nästa år kommer att ha journalister på alla de platser som TV4 nu lämnar, så när som på Trollhättan, säger SVT:s vd Eva Hamilton i en kommentar.

TV4 lägger ner sina lokala nyhetssändningar

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.