Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Oldsberg tvingas lämna Bingolotto – Kopplar in advokater

Publicerad: 11 december 2017, 07:24

Den mångårige programledarprofilen Ingvar Oldsberg tvingades i fredags bort från TV4:s Bingolotto efter anklagelser om arbetsmiljöproblem. Nu meddelar Oldsberg att han har kopplat in advokater.


Ämnen i artikeln:

Bonnier BroadcastingIngvar OldsbergTV4

På fredagseftermiddagen gick TV4 ut och berättade att Ingvar Oldsberg får lämna Bingolotto. Beslutet hade fattats i samråd med Folkspel som ansvarar för Bingolottsförsäljningen. Bakgrunden var att resultatet av en internutredning som produktionsbolaget Warner Bros genomfört visat på allvarliga arbetsmiljöproblem inom tv-produktionen.

Ingvar Oldsbergs reaktion lät inte vänta på sig. På fredagskvällen hotade han med att avslöja ”grava historier” om Warner. Dagen därpå hade han dock ändrat sig och sade till Aftonbladet att han i stället tagit hjälp av advokater för att stämma arbetsgivarna. Huruvida stämningen gäller TV4, Warner Bros eller Folkspel vill Ingvar Oldsberg inte säga.

Bonnier Broadcasting och TV4:s kommunikations- och HR-direktör Åsa Barsness säger till Aftonbladet att Oldsbergs agerande ”är en fråga för Folkspel som han hade avtal med.”

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev