måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Oklarheter kring reportrar i Syrien

Publicerad: 28 februari 2012, 08:22

Det råder viss förvirring kring om de västerländska journalisterna Paul Conroy och Edith Bouvier räddats ut ur Syrien. UPPDATERAD 2


Londontidningen Evening Standard skriver i dag att räddningsförsöken misslyckats. Fotograf Paul Conroy är utsänd av Sunday Times. Tidningen har redan förlorat en av sina främsta skribenter, krigskorrespondenten Marie Colvin.

Conroy och Edith Bouvier från franska Le Figaro skadades i samma attack som dödade Colvin och har i videor som postats på YouTube bett om hjälp att evakueras. Räddningsinsatser påbörjades i förra veckan.

I går kväll meddelade en talesperson för Internationella Rödakorskommittén att hjälparbetare misslyckats med att evakuera Bouvier och Conroy, liksom Marie Colvin och fotografen Remi Ochliks döda kroppar.

UPPDATERING: Flera nyhetsmedier uppger nu att både Paul Conroy och Edith Bouvier ska ha smugglats ut ur landet och till säkerhet i Libanon. Men enligt andra källor är deras öde oklart. Brittiska Metro skriver att uppgifterna om att de ska ha evakuerats har dragits tillbaka. ”(Conroy) är inte ute”, twittrar Conroys kollega Miles Amoore enligt Metro. ”Snälla var försiktiga med vad ni skriver eftersom det kan riskera andras liv.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev