Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Officiellt: GP och NA får presstöd

Publicerad: 26 februari 2019, 11:22

Nu är det officiellt att GP får 40 miljoner kronor i presstöd. Även Nerikes Allehanda beviljas för första gången presstöd på 25 miljoner kronor. Båda tidningarna är dominerande på sin utgivningsort.


Ämnen i artikeln:

PresstödNerikes AllehandaGöteborgs-Posten

Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) bekräftar nu de uppgifter som Medievärlden tidigare skrivit om – att GP får 40 miljoner kronor i presstöd. Det är första gången som tidningen beviljas stöd.

Även Nerikes Allehanda får för första gången presstöd. Tidningen får 25,2 miljoner i presstöd.

”Enligt huvudregeln ska en tidning beviljas driftsstöd om täckningsgraden är högst 30 procent. I takt med att många tidningars upplagor minskar kommer fler och fler tidningar att hamna under 30 procent i täckningsgrad och därmed kvalificera sig för driftsstöd. Det gäller såväl Göteborgs-Posten som Nerikes Allehanda”, skriver MPRT i ett pressmeddelande.

Även Tidningen Härjedalen beviljas för första gången stöd om 2,3 miljoner.

”Tidningen Härjedalen beviljades begränsat driftsstöd på grund av sina särskilda geografiska och befolkningsmässiga förhållanden”, skriver myndigheten om det beslutet.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.