Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Också i Danmark tappar de stora dagstidningarna

Publicerad: 23 februari 2007, 09:30

För de stora tidningarna i Danmark fortsätter nedgången i upplaga. Detta trots att flera av tidningarna i fjol ändrade format och inriktning. Vinnarna är nischtidningar som Information, Börsen och Kristeligt Dagblad. Detta visar de första talen från Dansk Oplagskontrol


.
Danmarks största tidning, Jyllands-Posten, tappade i fjol 5,9 procent av sin upplaga. Därmed ligger J-P nu på 142 502 exemplar om vardagar. Mätningarna sker på det viset att man noterar upplagans storlek i januari 2006 och jämför den sedan med upplagan i januari 2007. Berlingske Tidende förlorade 0,2 och Politiken 5,3 procent. Dessa tre stora tidningar genomförde i fjol omfattande ansiktslyftningar, men det har alltså inte påverkat upplageutvecklingen positivt. Även flera av de stora landsortstidningarna går tillbaka.

Lösnummertidningen Ekstra Bladet fortsätter att tappa terräng och gick tillbaka med 3,5 procent till en upplaga på 97 824 ex. Kollegan B.T. har däremot stoppat nedgången och hade en liten framgång på 1,1 procent och ligger nu på 88 699 ex.

Fjolårets vinnare är Information som ökade med hela 4,1 procent; det betyder att tidningen idag har en upplaga på 21 880. Börsen och Kristeligt fortsätter också att växa något.
Christer Källström

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev