Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Obol-affären: Märkliga anklagelser av NK

Publicerad: 12 april 2007, 13:53

Mediernas reporter Martin Wicklin uppmanar i en slutreplik, vad det gäller Mediernas granskning, den som är intresserad av vad som hänt mellan Norrbottens-Kuriren och Finansinspektionen att själv gå till myndigheten.


Det börjar bli tröttsamt att läsa Mats Ehnboms märkliga anklagelser som han kastar hej vilt omkring sig istället för att ta till sig fakta. Jag skriver det nu igen.

Norrbottens-Kuriren har en månad före publicering skickat in sin research till Finansinspektionen, med kopia till Finanspolisen. I e-postkorrespondensen skriver reportrarna uttryckligen att man tror att detta kan vara till nytta för båda parter, att man så att säga ”kan hjälpa varandra”. I samma e-postmeddelande begär reportrarna att myndigheten ska beakta ärendet med ”största sekretess”.

Norrbottens-Kurirens redaktionschef hävdar återigen att man inte ”tipsat” och inte ”samarbetat” med några myndigheter. Men det är så Finansinspektionen uppfattar det hela. Den handläggare som skötte ärendet och till vilken Norrbottens-Kurirens reportrar skickade sitt material, med vänliga hälsningar ”från vinterlandet Luleå”, är tacksam för tipset och för den gedigna utredning han fick. Ingår denna person också i den stora konspirationen mot Norrbottens-Kuriren, som Mats Ehnbom ständigt antyder i brist på argument?
Kanske har även han jobbat för Kaliber?

Det känns lite absurt att debattera med en person som lika envist som en röd gris fortsätter hävda att allt man säger är felaktigt. För alla som är nyfikna och intresserade kan jag istället varmt rekommendera vidare läsning på Finansinspektionen. Hela ärendet kan som sagt begäras ut av vem som helst. Eller gå in på Sveriges Radios hemsida och lyssna på inslaget som sändes den 31 mars.

Martin Wicklin
Reporter Medierna

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.