Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nytt utvisningshot för dödshotad journalist

Publicerad: 21 mars 2017, 11:13

Den 28 mars kommer den dödshotade journalisten Wares Kahn att utvisas från Sverige till Afghanistan. Hans fall har överklagats till FN.


Wares Kahn kommer att flygas till Kabul den 28 mars tillsammans med 11 andra utvisade afghaner. Det säger flera källor till Blankspot.

Planet ska avgå från Göteborg och mellanlanda i Wien.
Wares Khan skulle ha utvisats i december i fjol men fick i sista stund besked om att han inte kunde skickas iväg. Wares Khans advokat, Charlotta Lagnander, säger till Blankspot att hon hoppas att en skrivelse till FN ska göra att beslutet om utvisning omprövas.

Wares Kahn jobbade som journalist i Afghanistan och bevakade där såväl regeringen som talibanernas agerande i landet. – En snabb googling bort finns alla mina artiklar och filmer, blir jag inte dödad av talibanerna så blir jag det av politiker jag granskat, berättade han då för Blank Spot Projects chefredaktör Martin Schibbye.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News