onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nytt uppror mot LT:s kulturbevakning

Publicerad: 25 augusti 2010, 09:22

Läsarna ryter åter till mot Länstidningens kulturbevakning. Men LT:s publisher Thelma Kimsjö tar inte till sig i någon större utsträckning. Det har inte skett någon nerdragning bara en omprioritering menar hon.


Läsvärdesundersökningarna styr vad och hur Länstidningen i Södertälje bevakar kulturlivet i spridningsområdet. Det anser en grupp läsare i en insändare i LT:

Vi vill slippa säga upp tidningen, så nu gör vi uppror! Vi tycker att både kulturen och Södertälje¬borna förtjänar en lokal¬tidning fylld med bra reportage, debatt, porträtt och recensioner om kultur!

LT:s publisher Thelma Kimsjö menar att det inte handlar om någon nerdragning av kulturbevakningen utan en omprioritering. Nu ägnar man sig i högre utsträckning åt att berätta om vad som ska hända i stället för att tycka till om det som hänt. Allt för att få de som bor i Södertälje och Nykvarn att ta del i kulturlivet.

Tidningen håller också på att rekrytera en kulturpanel bland läsarna. Den ska ge idéer och inspirera till hur kulturbevakningen ska ske. Första insatsen blir att formulera ett antal besvärliga frågor som ska ställas till kommunpolitikerna i samband innan valet.

I panelen kommer det att finnas både sådana som applåderar oss och inte, säger Thelma Kimsjö.

Kulturupproret är inte den första protesten mot hur kulturmaterialet hanterats av Länstidningen. Bland annat har tidningens förre kulturredaktör Christer Duke samt ett antal kulturpersoner i en debattartikel i februari uppmanat redaktionsledningen att värna Södertäljebornas rätt att se sin stads kulturliv allsidigt presenterat och recenserat!

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev