måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nytt nationellt mediecenter i Göteborg

Publicerad: 12 september 2017, 04:34

Det mediecenter som Lindholmen Science Park tillsammans med att antal andra aktörer planerat för sedan 2015 har nu startat.

Ämnen i artikeln:

Göteborg

Satsningen på ett mediecenter på Lindholmen Science Park i Göteborg har nu blivit verklighet. Arbetet för att få i gång verksamheten har pågått sedan 2015.

Tidningsutgivarna (TU), Public Service-bolagen Sveriges Radio och Sveriges Television och landets ledande medieakademier står också bakom projektet . Målet är att stärka publicistiken, journalistiken, det offentliga samtalet och demokratin.

– Vår vision är att bidra till att till att förbättra de demokratiska värdena lokalt, nationellt och internationellt. Därför känns det väldigt roligt att programmet är igång, säger Niklas Wahlberg, vd för Lindholmen Science Park AB i ett pressmeddelande.

Medier & demokratis basfinansiär är Västra Götalandsregionen och programmets styrgrupp som leds av Jonathan Falck, tidigare chefredaktör på Göteborgs-Posten och gästprofessor vid JMG i Göteborg, är precis rekryterad. Övriga medlemmar blir:

Jeanette Gustafsdotter, vd Tidningsutgivarna

Anette Novak, vd RISE Interactive

Robert Olsson, chef SVT Samhälle

Ingela Wadbring, medieprofessor och chef Nordicom

Niklas Wahlberg, vd Lindholmen Science Park

Martin Holmberg, programansvarig, Media Arena Lindholmen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev