Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nytt belöningsprogram för Metros toppchefer

Publicerad: 11 september 2009, 09:21

En extra bolagsstämma i Metro ska besluta om ett belöningsprogram för 13 nyckelchefer. De erbjuds optioner motsvarande en viss procentsats av sin lön och uppnådda mål. Företaget kommer att utfärda som mest 7,6 miljoner aktier för programmet.


Ämnen i artikeln:

Per Mikael JensenMetro

Metro vill försäkra sig om toppchefernas engagemang. Därför inrättar man ett nytt belöningsprogram, som extrastämman den 30 september beslutar om.

Värdet av optionerna kommer att beräknas utifrån aktiekursen fem dagar före de tecknas. Eftersom optionerna kopplas till plan och resultat så följer de budgetåret. De första optionerna kan alltså tecknas i januari 2010.

För att optionerna ska falla ut måste rörelsemarginalen och aktieutdelningen nå målen tre år i rad.

Utspädningseffekten på övriga aktier kan maximalt, om optioner för 7,6 miljoner aktier tecknas, bli 1,45 procent. De nya aktierna ska fördelas 50-50 mellan A- och B-aktier.

Metro har redan två belöningsprogram. Detta det tredje riktas till koncernvd, koncernens ekonomichef och vice vdar, sammanlagt 13 personer.

Metrokursen har länge legat mellan 60 och 70 öre, men har under senaste veckan varit uppe i över 1 krona. Idag sjönk kurserna till 1:03 för B-aktien och 86 öre för A-aktien.

Metros koncernvd Per Mikael Jensen räknar med att tidningsrörelserna ska nå break even i år, och att koncernen i sin helhet kommer att nå dit 2010.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Per Mikael JensenMetro

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev