Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NYT:s sensationella krönika splittrar

Publicerad: 7 september 2018, 03:54

Gårdagens krönika i NYT där en anonym Vita huset-medarbetare beskriver hur han försöker motverka president Donald Trump inifrån har fått Vita huset att uppmana folk att ringa och pressa tidningen. Samtidigt försöker nu tidningens egna reportrar ta reda på skribentens identitet.


Ämnen i artikeln:

New York Times

På torsdagen publicerade New York Times (NYT) en krönika i vilken en anonym medarbetare i Vita huset skriver att flera av presidentens medarbetare aktivt arbetar för att motverka hans agenda.

Den sensationella krönikan har väckt stor uppmärksamhet och rört upp känslor i Vita huset. Flera ministrar, däribland vicepresident Mike Pence och försvarsminister James Mattis, har gått ut offentligt och sagt att de inte ligger bakom krönikan.

Och nu har jakten på författaren tagit ordentlig fart. Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders uppmanar i ett skriftligt uttalande folk att höra av sig till NYT:

”Om du vill veta vem den här ryggradslösa losern är, ring opinionsredaktionen på misslyckade NYT på 212–556–1234 och fråga. De är de enda som står bakom den här svekfulla handlingen”.

Att skribenten utlovats anonymitet av opinionsredaktionen har också lett till interna spänningar på tidningen. Jodi Kantor, undersökande journalist på NYT, skriver i en tweet: ”Okej, så det som sker nu är att NYT:s reportrar måste försöka ta reda på identiteten på den person som våra kollegor har lovat anonymitet?”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

New York Times

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.