onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NYT mer traditionell än DN och Svenskan

Publicerad: 15 september 2008, 05:13

I helgen har New York Times gjort en traditionell genomlysning av Sarah Palins maktutövning i Alaska. Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet tog andra grepp när man granskade alliansregeringen i halvtid.


New York Times har jobbat hårt med en kartläggning av Sarah Palins insatser som borgmästare i Wasilla och som guvenör i Alaska. Tidningen har gått igenom offentligt material och talat med en stor skara tjänstemän och politiker, 60 personer uppger tidningen. Påfallande mycket av det som ger en mindre fördelaktig bild eller är kritisk till henne har sagts anonymt.

Kommentarerna har flödat in, och är nu över 1200.
NYT är en auktoritet. Granskningen har citerats runt om i världen.

Dagens Nyheter har ett omfattande material över flera dagar. I söndags gjorde tidningen huvudsak av att låta en rad experter kommentera statsministern. Mindre politik, mycket uttryck, utförande, utseende.

Personen Fredrik Reinfeldt överskuggar helt regeringen Reinfeldt i DN.

Svenska Dagbladet bygger i en av huvudartiklarna i söndags sin granskning i fem kapitel, fem viktiga frågor, och varje kapitel inleds med en situation, en bild, exempel på den beskrivande, dramatiserande journalistik som blir allt populärare när den flyttar från magasinen in i dagspressen.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev