Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nyhetsmedier i gränslöst samarbete kring de separerade barnen

Publicerad: 29 juni 2018, 06:55

Nyhetsorganisationer verksamma i fyra olika länder går samman för att samla information om de barn som USA skiljt från sina föräldrar vid mexikanska gränsen.


Ämnen i artikeln:

BuzzfeedDonald Trump

Bilder och ljudupptagningar på barn som tagits ifrån sina föräldrar och placerats i förvar vid gränsen mellan USA och Mexiko har väckt stor uppståndelse runt om i världen den senaste tiden. Men Trumpadministrationen, som fått hård kritik bland annat från FN, har varit sparsam med att ge information om de tusentals barn som ska ha drabbats, uppger amerikanska medier.

Nu har nyhetsorganisationer i USA, Mexiko, El Salvador och Guatemala tröttnat på att inte få någon information. Därför går bland annat Buzzfeed, Propublica The Intercept och Univision ihop för att samla information om barnen.

Via säkra kanaler och verktyg hoppas nyhetsorganisationerna att läsarna ska lämna tips om vad som sker runt gränsen, i anläggningar och i rättssalar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BuzzfeedDonald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.