torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nyhetsbolaget sparar 50 miljoner åt TV4

Publicerad: 22 september 2011, 13:00

Styrelsen för TV4 beslutade i dag spara 50 miljoner inom en tvåårsperiod. Företaget genomför därför en stor omorganisering.

Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetTV4

För att nå rationaliseringsvinsten på 50 miljoner slås samman de redaktionella verksamheterna i TV4 och TV4 Sverige som har hand om bolagets 25 lokalstationer. Den nya organisationen får namnet Nyhetsbolaget och träder i kraft vid årsskiftet.

Förändringarna berör 400 personer.

Genom samordningen mellan nyhetsredaktionerna i Stockholm och ute i landet skapas möjligheter till effektiviseringar, och verksamheten tryggas därmed på lång sikt, säger Göran Ellung, programdirektör Nyheter och aktualiteter på TV4-Gruppen och tillträdande vd för nyhetsbolaget i ett pressmeddelande.

Han säger sig ha stor respekt för den oro inom organisationen som förändringarna kan skapa.

Men förändringarna säkrar en fortsatt stark position för samhällsjournalistiken inom både TV4, nyhetsbolaget och den nyhetskanal vi startar inom kort. De är dessutom nödvändiga för att vi även i framtiden ska kunna producera angelägen journalistik, säger Göran Ellung enligt pressmeddelandet.

Bolaget blir helägt av Nordic Broadcasting. Jan Scherman, som vid årsskiftet blir vice vd för Nordic Broadcasting, blir arbetande styrelseordförande för bolaget. Styrelsen består även av Torsten Larsson, vd för Nordic Broadcasting och styrelseordförande i TV4 AB, TV4 Sveriges vd Åsa Severed och TV4-Gruppens blivande vd Casten Almqvist.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev