fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nyhetsbolaget och SvD i samarbete

Publicerad: 29 april 2013, 09:37

Bonnierföretaget Nyhetsbolaget ska leverera rörligt material till Svenska Dagbladets sajt.

Ämnen i artikeln:

NyhetsbolagetSvenska Dagbladet

Från och med 1 maj ska Nyhetsbolaget stå för rörligt nyhetsmaterial, både som live-tv och nyhetsvideor till SvD.se. Det handlar om såväl internationellt, nationellt och lokalt material.

Det rörliga materialet ska lanseras med webb-tv-verktyget Sprinkle som redan finns på GP.se och VLT.se, Med Sprinkles plattform matchas rörligt innehåll från olika innehållsleverantörer med artiklarna på SvD.se, och automatpubliceras i anslutning till artiklarna. Annonsintäkterna delas mellan alla inblandade parter.

Vi är glada över att ha fått det här samarbetet på plats och har stora förhoppningar om att kunna erbjuda våra läsare ett rikare och ännu mer relevant innehåll av rörligt material. Som nyhetssajt är vi väldigt beroende av att snabbt kunna erbjuda besökarna webb-tv vid stora nyhetshändelser och där hoppas vi att Nyhetsbolaget med sina lokala stationer i kombination med riksredaktionen kan hjälpa oss att göra våra digitala tjänster ännu bättre för läsarna, säger Fredric Karén, chef för SvD Digital i ett pressmeddelande.

För bara någon vecka sedan blev det känt att Mkt Media skrivit avtal med Nyhetsbolaget om att få göra deras webb-tv-utbud tillgängligt på ett 40-tal dagstidningssajter.

Nyhetsbolaget har 400 anställda och finns förutom i Stockholm på 25 platser ute i landet. Bolaget äger och driver TV4 News samt producerar en mängd program för TV4. DN:s förre redaktionschef Åsa Tillberg är sedan den 15 april vd för bolaget.

Nyhetsbolagets webb-tv till fler lokaltidningssajter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev