Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya Tider får Wadbring att lämna Presstödsnämnden

Publicerad: 9 juni 2017, 03:43

Reglerna som gör att högerextrema Nya Tider får presstöd har ”skavt alltför mycket”. Därför lämnar nu Ingela Wadbring sin plats i Presstödsnämnden.


Ämnen i artikeln:

Presstöd

– Deras ansökan var av samma kvalitet som de andra. Jag förordade att den skulle få stödet. Men det kändes inte bra efteråt och då vill jag inte sitta kvar i nämnden, säger Ingela Wadbring till Dagens Nyheter.

Hon har suttit i Presstödsnämnden i över två år och övervägde redan innan tillträdandet om hon kunde ställa upp på reglerna som avgör vilka tidningar som får stöd och inte.

– Jag tycker att det finns ett generellt problem och det blev väldigt uppenbart när vi hade det senast mötet, säger Ingela Wadbring till Dagens Nyheter.

Tidningen står för en ”främlingsfientlighet som är oerhört osympatisk” menar hon.

Nya Tider har fått presstöd sedan 2012, För 2017 får tidningen 3,4 miljoner kronor.

– Som jag förstår det har det kommit till en punkt där det kan dyka upp ärenden där hon får problem. Om hon vill kliva av får vi respektera det, säger Thomas Norling, kammarrättslagman och ordförande i nämnden, till Dagens Nyheter.

Ämnen i artikeln:

Presstöd

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.