Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya sajtattacker under påskhelgen

Publicerad: 29 mars 2016, 05:31

Under skärtorsdagen drabbades flera mediesajter av driftstörningar. På vissa håll kvarstod problemen även under delar av långfredagen.


Bland de drabbade mediehusen fanns Expressen, Dagens Nyheter, Dagens industri, Sydsvenskan, Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Samtliga hade problem i olika omfattning med sina sajter.

Ann-Marie Alverås Lovén, it-säkerhetschef vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) bekräftade för Ekot att det rörde sig om en överlastningsattack mot flera operatörer.

Förra helgen drabbades ett flertal svenska medier av it-attacker som tidvis helt slog ut några av Sveriges största nyhetssajter. Mot den bakgrunden bjöd regeringen in företrädare för Sveriges mediehus till Rosenbad i onsdags för att diskutera problemet med överbelastningsattacker och eventuella motverkande insatser. I samband med det sa inrikesminister Anders Ygeman (S) att man ska undersöka hur polisens arbete med att utreda it-brottslighet kan underlättas.

DI utsatt för ännu en it-attack

Sajtattacken kom från flera länder

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.