Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya pappersavtal snart på rull

Publicerad: 26 oktober 2011, 06:30

SCA:s pappersbruk i Ortviken ger en för blygsam vinst menar vd Jan Johansson. Priset på tidningspapper måste upp anser han. Inte alls, menar Anders Westermark, ordförande för samköpsgruppen.


Ämnen i artikeln:

SCA

I går presenterade SCA sin delårsrapport. 2 000 anställda sak bort, främst utomlands. En åtgärd som innebär en årlig besparing på 700 miljoner kronor.

Ortvikens pappersbruk som tillverkar tidningspapper går med en blygsam vinst som måste upp anser vd Jan Johansson. Något som bland annat ska ske genom höjda priser:

– Vi måste få upp priserna på papper nästa år. Den prisökning vi fick igenom i år var långt ifrån tillräcklig, säger Jan Johansson till Sundsvalls Tidning.

Några samtal med köparna har inte påbörjats ännu. Men från samköpsgruppen är beskedet att prisnivåerna helst inte ska röras alls.

Det handlar om den sedvanliga balansen mellan utbud och efterfrågan, säger gruppens ordförande Anders Westermark.

Han pekar också på ett antal faktorer som innebär sjunkande produktionskostnader för tillverkarna. Bland annat sjunkande el-priser och sakta dalande priser på returpapper.

Anders Westermark tror också att det kommer att dröja innan förhandlingarna startar på allvar. En allmän osäkerhet på den ekonomiska utvecklingen och hur den påverkar respektive bransch är orsaken.

Ämnen i artikeln:

SCA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.