Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny sajt bevakar borgerlig debatt

Publicerad: 25 juni 2015, 06:27

Idagora.se är ett mediebevakningsverktyg för över 50 liberala, moderata/konservativa och centerpartistiska ledarsidor. UPPDATERAD


Enligt pressmeddelandet erbjuder Idagora nya sätt att orientera sig i opinionsjournalistiken:

”Dels presenteras ett oviktat flöde av dagens ledartexter, dels kan användaren själv välja att filtrera innehållet utifrån parametrar som ämne, landsände, politisk beteckning och datum. Redaktionella urval av typen ‘röster om’ kommer inom kort att publiceras dagligen.”

Nya funktioner och kanaler kommer att presenteras kontinuerligt men Idagora har ingen ambition att bli en egen politisk röst. Sajten drivs av redaktören Henrik Sundbom och finansieras av Fria Media och Svenska Medialen genom det gemensamt ägda bolaget Sverige-Emil AB. Fria Media är en stiftelse med syfte att stödja borgerlig press och opinionsbildning med säte i Jönköping.

”Idagora är en sammanslagning av orden ‘idag’ och ‘agora'”, säger Sundbom till Medievärlden. ”Agora var den demokratiska mötesplatsen, torget, i antikens Grekland och symboliserar här den politiska debatten i en vidare bemärkelse. Namnet betyder alltså ungefär ‘dagens politiska samtal’. Vi letade efter ett namn som är unikt och därmed blir funktionellt på nätet, men som ändå har en tydligt innebörd.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev