Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny pressutredning tillsätts

Publicerad: 22 september 2003, 07:35

Regeringen aviserar i budgeten en ny pressutredning. Strukturproblem, nya samarbeten och förutsättningar för nyetableringar ska undersökas.


Kulturministern vill att strukturförändringar inom tidningsbranschen, samarbeten mellan första- och andratidningar, konsekvenser för mångfalden av dessa samarbeten, förutsättningar för att etablera nya tidningar (uppe bland annat i debatten om storstädernas så kallade medieskugga), villkoren för elektroniskt distribuerade tidningar och villkoren för invandrar- och minoritetstidningar behöver utredas.
– Är det verkligen en pressutredning som behövs, kommenterar Tidningsutgivarnas vd Barbro Fischerström. Det är inte meningsfullt att titta isolerat på tidningarna. Vill man skapa sig en bild av hur mediemarknaden ser ut och fungerar bör man sätta in tidningarna i ett större sammanhang. Tidningarna utvecklas inte isolerat från andra medier.
– Det anges inte heller vad man vill uppnå. Man talar om att utreda och undersöka. Det skapar osäkerhet om spelreglerna på en marknad som är väldigt utsatt för konkurrens om mediekonsumenternas uppmärksamhet och annonsörernas pengar, säger Barbro Fischerström.
TORBJÖRN von KROGH

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev