Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny PFK-ordförande vill driva genusfrågor

Publicerad: 17 mars 2014, 07:09

Mia Karlsvärd blir ny ordförande i Pressfotografernas Klubb. Hon vill som ordförande driva genusfrågor tillsammans med SJF.


”En aktuell fråga just nu är den återkommande diskussionen om genus i Årets bild, en fråga om varför inte fler kvinnor nomineras i tävlingen. Vi från PFK kan dels jobba med att uppmana fler kvinnor att delta i tävlingen, men också varje år se över om klasserna överensstämmer med vår vardag i yrket som fotografer. Den frågan är inte bara PFK:s ansvar utan också en facklig fråga. Men framförallt en arbetsgivarfråga. Jag tror att man inom de flesta medier gjort en tydlig översyn på sina redaktioner – men tyvärr – inte på bildredaktionerna. Vilka uppdrag gör en kvinnlig fotograf, vilka uppdrag gör hennes manliga kollegor på en redaktion? PFK är en klubb, inte ett fackförbund. Men jag hoppas att PFK kan väcka frågor för oss fotografer som sedan vårt fackförbund SJF kan driva”, skriver hon själv i ett utskick till medlemmarna.

Mia Karlsvärd är idag vice ordförande i föreningen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News