Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny nättidning vill bli störst i Småland

Publicerad: 8 maj 2006, 13:38

Jönköping har länge saknat daglig nyhetsbevakning på nätet. Men för två veckor sedan startade Jönköpings Nytt.
- Visionen är att bli Smålands största nättidning, säger vd:n Krister Leimola.


Planerna på en lokal nättidning tog fart på allvar i vintras när Riksbanken i Jönköping utsattes för ett väpnat rån. Det blev ett stort polispådrag och delar av stan spärrades av.
– Men det fanns ingen lokal sajt som kunde ge den information som många ville ha, säger Krister Leimola.
Sedan sex år driver han ekonomi- och finansportalen Webfinanser från Jönköping, som har cirka 15 000 besökare varje dag. Att utöka verksamheten med en lokal nättidning ser han inte som ett särskilt stort steg.
– Jag tror att vi tajmar marknaden perfekt. Jönköping är en stark tillväxtort och det finns ett uppdämt behov av en sajt av den här typen, säger Krister Leimola.
Hur stora annonsintäkter räknar ni med?
– En halv miljon kronor per månad. Gensvaret har varit bra så här långt.
Och antal besökare?
– Jönköping är ungefär lika stort som Helsingborg. Helsingborgs Dagblad ligger på 37 000 unika besökare i veckan. Det borde vi också klara.
Läsarnas reaktioner så här långt?
– Vi har väl fått ungefär 200 mejl och många av dem skriver ”äntligen”.
På dagstidningen Jönköpings-Postens hemsida kan bland annat man hitta information om företaget. Man kan också skicka in annonser och skriva insändare. Men någon nyhetsverksamhet bedrivs inte.
På frågan om Jönköpings-Posten har planer på att börja publicera nyheter på nätet svarar Hans Olovsson, ansvarig utgivare och vice vd, ”inte vad jag känner till”.
YLVA CARLSSON

Fakta:
Elva personer arbetar med Jönköpings Nytt, varav fem på redaktionen. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Petra Holmbäck. Nättidningen drivs av handelsbolaget Jönköpings Nytt Media Group, som ägs av Krister Leimola, Petra Holmbäck, Magnus Roman, Tomas Magnusson och Daniel Bacelj.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev