Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny förlagsdirektör hos Egmont

Publicerad: 5 april 2016, 07:18

Johan Taubert kommer närmast från tjänsten som förlagschef på LRF Media.


Ämnen i artikeln:

Egmont

Taubert har sedan 2014 varit ansvarig förlagschef för LRF Medias redaktionella verksamhet, vilket omfattar ett trettiotal tidningar, tidskrifter och deras respektive digitala kanaler samt viss bokutgivning. Han har arbetat inom LRF-koncernen sedan 2005 i olika ledande positioner, däribland som presschef och chefredaktör för tidningen Land Lantbruk.

Som förlagsdirektör på Egmont Publishing kommer Johan Taubert att ha ett övergripande ansvar för redaktioner och marknads-avdelningen.

”Det känns spännande, jag ser fram emot att få arbeta med de många fantastiska varumärken Egmont har i sin portfölj”, säger Johan Taubert i ett pressmeddelande.

I februari informerade Egmont om att den svenska förlagsverksamheten organiseras om från tre till två affärsenheter. I samband med förändringen påbörjades rekryteringen av en ny förlagsdirektör för verksamheten i Stockholm.

”Det har varit stort intresse för denna tjänst och jag är väldigt glad över att Johan, som var vårt förstaval, har tackat ja till att börja hos oss. Vi kommer ha stor nytta av hans gedigna förlagserfarenhet, och djupa kunnande inom både publicistiska och kommersiella frågor”, säger Per Kjellander, vd på Egmont Publishing.

Johan Taubert tillträder sin nya tjänst på Egmont Publishing senast den 8 augusti. Egmont Publishing publicerar ett hundratal magasin och webbplatser, som Hemmets Journal, Hus & Hem, icakuriren, Kalle Anka, Vagabond, Bamse och KING Magazine.

Därutöver har företaget en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter, event, e-handel och content marketing. Företaget omsätter cirka 1,1 miljarder kronor och har cirka 300 medarbetare i Sverige.

Ämnen i artikeln:

Egmont

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.