Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny chefredaktör på Sundsvalls Tidning

Publicerad: 27 juni 2011, 10:00

Mats Åmvall blir ny chefredaktör för Sundsvalls Tidning. Han tillträder sin tjänst 1 november.


Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Mats Åmvall, idag chefredaktör på Hälsingetidningar, blir ny chefredaktör för Sundsvalls Tidning. Han börjar på tidningen 1 oktober och tillträder som chefredaktör 1 november.

Det känns jättespännande. Det här var ett givet sätt att gå vidare. Dessutom känner jag Sundsvalls Tidning och människorna där hyfsat väl, säger Åmvall.

Mats Åmvall kommer att inleda sitt chefredaktörsskap med att kartlägga och analysera tidningen samt genomföra djupgående samtal med alla medarbetare.

Vilka utmaningar står Sundsvalls Tidning inför?

Det handlar om att få det här trolleritricket att fungera där kostnaderna ska sänkas med kvaliteten upprätthållas. Jag ska undersöka om vi tillsammans med Dagbladet kan inleda någon form av redaktionellt samarbete.

Något i stil med det som finns inom Gävletidningar?

Jag vill inte göra några utfästelser i det här läget. Jag har ingen aning om vad det kan bli. Men vi ska utreda frågan och analysera läget.

Mats Åmberg har erfarenhet av redaktionella sammanslagningar och har jobbat på Hälsingetidningar sedan bildandet 1999.

Fyra redaktioner slogs ihop till i princip en. Det har varit oerhört lärorikt på Hälsingetidningar och jag har med mig mycket som jag kommer att ha nytta av. Jag kommer att sakna det.

I samband med att Mats Åmvall slutar tillträder Daniel Bertils som chefredaktör för Hälsingetidningar. Han kommer från posten som redaktionschef och har också haft en nyckelroll i Hälsingetidningarns utvecklingsarbete.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sundsvalls Tidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev