Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny chefredaktör på Säffle-Tidningen

Publicerad: 24 februari 2017, 11:55

Claes Österman tar över chefredaktörskapet för Säffle-Tidningen när Solveig Voyce blir sportchef på Nya Wermlands-Tidningen.


”För min del är det ett drömjobb att få bli sportchef för NWT. Jag har trivts väldigt bra som chefredaktör för Säffle-Tidningen, men det här var ett erbjudande som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till”, säger Solveig Voyce, som varit chefredaktör på Säffle-Tidningen sedan 2012, till nwt.se.

Sin journalistiska karriär inledde Solveig Voyce 14 år gammal på Karlskoga Tidning. Genom åren har hon skrivit en hel del om sport för flera av koncernens tidningar.

Solveig Voyce efterträder den nuvarande sportchefen Håkan Kamp som går i pension. Hennes egen ersättare på Säffle-Tidningen blir Claes Österman.

”Han har stark förankring i kommunen och känner väl till näringsliv, lokalpolitik, föreningsliv och människorna i bygden. Jag är oerhört glad över att Claes har tackat ja till att bli ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Säffle-Tidningen”, säger Kent Rosenius som är direktör för koncernens lokaltidningar, till nwt.se.

Solveig Voyce och Claes Österman tillträder sina nya tjänster den 1 april.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.