Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny chef till Pressinstitutet

Publicerad: 26 september 2003, 13:14

Från och med den 1 januari heter Pressinstitutets chef Thorbjörn Lindskog.


– Jag har ägnat journalistik och utbildning en betydande del av mitt yrkesliv och tycker att Pressinstitutet har en intressant plattform. Att Tidningsutgivarna och Journalistförbundet äger institutet tillsammans gör att det har en speciell ställning.
Att det finns ett stort behov av kompetensutveckling står enligt Thorbjörn Lindskog helt klart och han tycker sig se en förändrad inställning i branschen till att jobba med sådana frågor. Inte minst syns det i den programförklaring som Tidningsutgivarna antog vid senaste årsmötet, anser han.
Eftersom kontraktet med Pressinstitutet blev klart i går (25 september) är det för tidigt att avge en programförklaring, anser Thorbjörn Lindskog, ”men det är klart att jag har en massa tankar och idéer”. Först vill han emellertid ha kontakt med företagen på olika nivåer.
Thorbjörn Lindskog har arbetat i mediebranschen i över 30 år, nu senast som utbildare, utredare och skribent i det egna företaget MedieHuset/Sverige AB. 1986-1996 var han prefekt för Journalisthögskolan i Stockholm sedermera institutionen för Journalistik, medier och kommunikation (JMK) vid Stockholms universitet, där han fortfarande undervisar. Han har också sysslat med utveckling av nya medier och förändringsprocesser inom det redaktionella området.
KARIN LINDELL

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev