onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NWT köper Värmlands Folkblad

Publicerad: 30 januari 2017, 08:49

För att säkra en utveckling av tidningen och de nödvändiga tekniska investeringar som på sikt krävs har VF:s styrelse beslutat att sälja tidningen. Ny ägare är NWT-koncernen.

Ämnen i artikeln:

Värmlands FolkbladNWT

– En liten aktör i tidningsbranschen har svårt att göra de investeringar som krävs. NWT-koncernen har ett tiotal publikationer och kan samordna både produktion och administration och kan dessutom dela på kostnader för ny teknik. Det ger helt nya utvecklingsmöjligheter för Värmlands Folkblad, säger styrelsens ordförande Sten Fransson i ett pressmeddelande.

Tidningen kommer att fortsätta vara ett eget bolag med en egen redaktion. Och ledarsidans politiska färg kommer inte att förändras.

– Värmlands Folkblad är en välskött tidning, men NWT-koncernen kan tillföra långsiktiga resurser för att utveckla tidningen, främst på det digitala området. Vi ser också betydande samordningsfördelar med koncernens övriga tidningar, i första hand inom kundtjänst, teknik, administration och produktion, säger NWT-koncernens VD Mats Muregård i en kommentar.

Affären, som träder i kraft den 1 mars, omfattar tidningarna Värmlands Folkblad och Karlstads-Tidningen vilka blir två av NWT-koncernens totalt 15 tidningar i Värmland, Dalsland och Skaraborg. Tryckeri och byggnad ingår inte i köpet. Tidningen Värmlands Affärer och samarbetet med Metro hanteras separat.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev