måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NWT bygger team – i Polen

Publicerad: 9 oktober 2014, 07:10

NWT:s digitala utveckling kommer i framtiden att skötas av Schibsted Tech Polska i Gdansk. Nu anställs fem utvecklare som ska jobba enbart med NWT.

Ämnen i artikeln:

NWT

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Den digitala utvecklingschefen Daniel Lundström blir projektledare och beställare tillsammans med affärsutvecklingschefen och it-chefen. Inga utvecklare kommer att finnas i Sverige.

Vi rekryterar ett team som ska jobba enbart med oss. Vi kommer att åka ner och ha möten men kunna sköta mycket över internet och telefon, säger NWT:s digitala utvecklingschef Daniel Lundström till Medievärlden.

Vilka kompetenser söker ni?

Vi jobbar i Escenic, så det är i första hand Javautvecklare och servertekniker. Vi lägger de nya sajterna i molnet och de kommer att driftas från Polen.

Kommer ni att ha fysiska servrar i Polen?

Det är inte klart.

Planen är att allt ska vara på plats vid halvårsskiftet 2015.

Vad kommer vara fokus för utvecklingsarbetet?

Dels mycket på migreringen av befintliga sajter och kodbas. Sedan kommer det att handlar om att vidareutveckla sajten och att utveckla vår paywall. Det är de två huvudområdena. Sedan har vi ett antal projekt vi gärna vill dra igång också.

Schibsted Tech Polska jobbar också för Schibsted i Norge och Sverige.

”Vi är ledande inom digital utveckling i mediebranschen och genom att NWT köper tjänster för både drift och utveckling för webb och mobil så får de också tillgång till de allra senaste innovationerna, snabbt och effektivt. Fördelen för oss är att vi kan använda NWT i pilotprojekt eftersom de är villiga att prova nya digitala innovationer”, säger Stig A Waagbø till NWT.

Driften av NWT-koncernens nyhetssajter sköttes tidigare från Helsingborg, vilket inte kommer att vara möjligt efter affären med Sydsvenskan.

NWT är sjunde största delägaren i Schibsted.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev